Bepalen van de (ver-)pachtprijs van een horecabedrijf.

In een ander artikel hier op deze site heb ik al meer uitleg gegeven over het wel en wee van het verpachten van een horecabedrijf. Regelmatig word ik benaderd voor het bepalen van een (ver-)pachtprijs van een horecabedrijf. Eigenlijk gaat het dan om het bepalen van de meerprijs die men wil vragen bovenop de vaak bekende huurprijs van het onroerend goed. 

Mijn vraag is dan al snel: "Een meerprijs voor de inventaris of een meerprijs voor de exploitatie van het bedrijf ?" En hier ontstaat dan al de eerste onduidelijkheid in de te verstrekken opdracht. Een volgende onduidelijkheid volgt uit het niet beschikbaar zijn van cijfers over de exploitatie van de afgelopen jaren, omdat verpachter daarin geen partij is geweest. 

Een pachtprijs bepalen door een opslag van de huurprijs aan de hand van de inventaris is nog te realiseren. Makkelijk gezegd, het verdisconteren van de waarde van de inventaris in een maandtermijn. Al rijst snel de vraag van pachter wie dan de inventaris onderhoudt en vervangt.

"Pachten is smachten" heb ik een verpachter weleens horen verzuchten. En zo is het. Wilt u desondanks pachten of verpachten, u wilt een pachtprijs horen ? Graag wil u van dienst zijn, maar het liefst in een kort adviesgesprekje in de rol van adviseur.

www.horecataxatie.eu 

MEER ARTIKELEN IN HET SUBMENU >>>>